BETADINE UNGUENT x 1

Imaginile au caracter informativ, ele pot să difere din cauza schimbării de către producători a ambalajelor.
Cantitate:
Preţ: 19.15 RON
Preţul conţine TVA
Livrare în 24 ore!

Caracteristici:

Betadine conţine ca substanţă activă iodul liber. Acesta este un antiseptic care distruge bacterii, fungi şi unele protozoare.

Betadine este un antiseptic cu spectru larg utilizat pentru tratamentul topic sau pentru prevenirea infecţiilor plăgilor minore, arsurilor pe suprafeţe mici şi intervenţiilor chirurgicale minore.

Este recomandat pentru tratamentul infecţiilor cutanate fungice şi bacteriene şi ale ulcerelor de stază şi decubit.

Precauţii:

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Betadine
• dacă aveţi tulburări ale tiroidei, mai ales dacă sunteţi în vârstă;
• dacă aveţi insuficienţă renală şi utilizaţi Betadine în mod repetat;
• evitaţi să utilizaţi Betadine împreună cu litiu;
• după un tratament de lungă durată cu Betadine trebuie să efectuaţi teste pentru funcţia tiroidei;
• nu utilizaţi Betadine repetat şi timp îndelungat.

Atenţionări speciale:

Nu utilizaţi Betadine
• dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la povidonă. iod sau la oricare dintre celelalte componente ale Betadine;
• utilizarea repetată sau pe termen lung la pacienţii cu afecţiuni tiroidiene (incluzând aşa-numita guşă nodulară coloidală, guşă endemică şi tiroidită Hashimoto);
• înainte şi după tratamentul cu iod radioactiv, scintigrafie;
• dezinfectarea materialului medico-chirurgical;
• în inflamaţii ale pielii asemănătoare herpesului (dermatite herpetiforme Duhring);
• dacă sunteţi în trimestrul doi şi trei de sarcină (pentru tratamentul pe termen lung):
• dacă alăptaţi (pentru tratamentul pe termenlung);
• la nou-născuţi şi sugari cu vârsta până la I 6 luni (numai dacă este absolut necesar, fiind recomandată monitorizarea funcţiei . tiroidiene).

Mod de utilizare:

Utilizaţi Betadine exact aşa cum este recomandat în prospect. Este destinat pentru administrare topică. Pentru tratamentul infecţiilor; se aplică unguentul de 1-2 ori pe zi. Durata maximă a tratamentului este de 14 zile. Pentru prevenirea infecţiilor: se aplică unguentul de 1-2 ori pe săptămână atât timp cât este necesar. Pielea afectată trebuie să fie curată şi uscată. Aplicaţi Betadine pe zona afectată, pe care o puteţi acoperi apoi cu un pansament sau bandaj.

Reacţii adverse:

Ca toate medicamentele, Betadine poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat Rare: reacţii de hipersensibilitate cum sunt dermatite de contact manifestate prin modificări psoriaziforme. eritem, urticarie şi vezicule. Dacă apar astfel de reacţii, tratamentul trebuie întrerupt. Iod-povidonă colorează tegumentele în brun, culoare care se elimină uşor prin spălare cu apă. Tratamentul îndelungat sau aplicarea iod povidonei pe suprafeţe întinse de plăgi şi arsuri severe poate să determine apariţia simptomelor supradozajului (vezi punctul Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Betadine).

Tulburări endocrine

Utilizarea prelungită şi repetată de iod-povidonă poate să determine o supraîncărcare cu iod, determinând afectarea tiroidei: hipotiroidism sau hipertiroidism, mai des la pacienţii cu afecţiuni tiroidiene preexistente. La sugarii ai căror mame au fost tratate cu iod în timpul sarcinii au apărut hipotiroidism sau guşă neonatală (vezi punctul Sarcina şi alăptarea).

Tulburări renale şi ale căilor urinare Afectarea funcţiei renale şi insuficienţă renală acută. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstrare:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
Nu utilizaţi Betadine după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere, întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Formă de prezentare:

Betadine se prezintă sub formă de unguent omogen, de culoare brun închis, cu miros slab de iod.
Este ambalat în cutii cu un tub din Al conţinând 20 g unguent.

Sfatul farmacistului:

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Betadine cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.
• Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.
• Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile.
• Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.