PROSPAN PICATURI ORALE SOLUTIE x 1

Imaginile au caracter informativ, ele pot să difere din cauza schimbării de către producători a ambalajelor.
Cantitate:
Preţ: 28.95 RON
Preţul conţine TVA
Livrare în 24 ore!

Compoziţie:

Extract uscat din Hederae folium(frunze de iedera) in etanol 30%(w/w) 5-7,5:1,20mg si excipienti:apa purificata,zaharina sodica,etanol 96%,ulei volatil de fenicul,ulei volatil de chimen,ulei volatil de menta.

Indicaţii:

Tratament simptomatic al afectiunilor inflamatorii bronsice cronice;inflamatii acute ale tractului respirator insotite de tuse.

Contraindicaţii:

Hipersensibilitate la substanta activa,la Hederae folium sau la oricare dintre excipientii medicamentului.La pacienti la care este strict interzisa administrarea chiar si a unor cantitati minime de etanol(de exemplu dupa un tratament de dezintoxicare),este contraindicata administrarea de Prospan picaturi orale solutie.La copii cu varsta sub 1 an nu se administreaza Prospan picaturi orale solutie.La copii cu varsta sub 3 ani nu se administreaza Prospan picaturi orale solutie sub forma de aerosoli.

Precauţii:

Prospan picaturi orale solutie contine etanol,47% v/v.In cazul persistentei simptomelor sau aparitiei respiratiilor scurte,a febrei sau a expectoratiei purulente sau sangvinolente,pacientul trebuie sa se adreseze de urgenta medicului.

Atenţionări speciale:

Sarcina si alaptare:deoarece nu sunt disponibile informatii despre siguranta administrarii in timpul sarcinii si alaptarii ,medicamentul se va administra numai dupa evaluarea raportului beneficiu matern/risc potential fetal,la recomandarea medicului.

Doze şi mod de administrare:

Adulti si copii peste 10 ani:doza recomandata este de 24 de picaturi orale solutie de 3 ori pe zi(corespunzand la 50,4mg de extract uscat de Hedera folium)frunza de iedera;
Copii intre 4 si 10 ani:doza recomandata este de 16 picaturi orale solutie de 3 ori pe zi(corespunzand la 33,6 mg de extract uscat din Hedera folium(frunza de iedera);
Copii intre 1 si 4 ani:doza recomandata este de 12 picaturi orale solutie de 3 ori pe zi corespunzand la 25,2mg de extract din Hedera folium(frunza de iedera).

Picaturile se administreaza inainte de mese.La copii se recomanda administrarea picaturilor cu sucuri de fructe.

Formă de prezentare:

Flacon 20ml.

*

Tratament inhalator

Un efect terapeutic benefic poate fi obtinut prin inhalarea picaturilor sub forma de aerosoli,utilizandu-se orice aparat nebulizator.Pentru a evita eventualele iritatii datorita continutului de etanol ,solutia poate fi diluata cu apa in proportie de 1:2 cand se foloseste sub forma inhalatorie.Daca nu exista alte recomandari,doza recomandata ese de 20-25 picaturi de cateva ori pe zi.Datorita prezentei uleiului volatil de menta ca excipient,tratamentul sub forma de aerosoli este contraindicat la copii sub 3 ani sau la copii cu antecedente de convulsii(febrile sau nonfebrile).

Durata tratamentului este functie de natura si gravitatea afectiunii clinice;trataementul trebuie efectuat cel putin o saptamana,chiar si in cazul inflamatiilor minore ale tractului respirator.Se recomanda ca tratamentul sa fie continuat 2-3 zile dupa disparitia simptomelor .

Descarcă prospectul