TIS - SALMET - T solutie cutanata

Imaginile au caracter informativ, ele pot să difere din cauza schimbării de către producători a ambalajelor.
Cantitate:
Preţ: 8.41 RON
Preţul conţine TVA
Livrare în 24 ore!

Compoziţie:

Substanţa activă este salicilatul de metil. Un ml soluţie cutanată conţine salicilat de metil 20 mg.
Celelalte componente sunt: mentol, ulei de pin, glicerină, etanol, apă purificată.

Indicaţii:

Poate fi utilizat în tratamentul local al durerilor de la nivelul muşchilor, articulaţiilor sau a ţesuturilor moi, la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 7 ani. Salmet – T conține un salicilat care are efect împotriva durerii.

Contraindicaţii:

Nu utilizaţi Salmet - T

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la salicilat de metil, la salicilaţi sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;

-dacă zona unde doriţi să aplicaţi medicamentul prezintă leziuni sau plăgi sau urmează să fie acoperită de un pansament (pansament ocluziv) sau de un scutec; -dacă aţi avut în trecut crize de epilepsie;

-dacă pacientul este un copil care a avut antecedente de convulsii (febrile sau non-febrile); -dacă pacientul este un copil cu vârsta sub 7 ani.

Precauţii:

Similar altor salicilaţi, salicilatul de metil poate fi absorbit prin pielea intactă. Absorbţia prin piele creşte în cazul exerciţiilor fizice, a temperaturii corporale crescute, a pansamentelor ocluzive sau scutecelor, a leziunilor cutanate sau a unor suprafeţe de administrare mari. De aceea sunt necesare măsuri de precauţie - în special la persoanele cu risc crescut de apariţie a reacţiilor adverse la salicilaţi şi în unele cazuri evitarea utilizării Salmet - T.

Salmet - T nu trebuie aplicat la nivelul unor suprafeţe mari de piele; de asemenea, la femeile care alăptează nu trebuie aplicat la nivelul sânilor.

Acest medicament conţine printre excipienţi şi derivaţi terpenici (mentolul şi unele componente ale uleiului de pin), care reduc pragul epileptogen şi, în doze excesive pot determina apariţia convulsiilor la copii şi a agitaţiei la vârstnici. Dacă apar iritaţii pe piele, întrerupeţi administrarea Salmet - T.

Interacţiuni:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

În cazul administrării unor doze mari de salicilat de metil, sau în alte condiţii favorizante, absorbţia acestuia la nivel cutanat poate determina concentraţii plasmatice suficient de mari pentru a apare interacţiuni medicamentoase; aceste interacţiuni sunt identice cu ale altor salicilaţi, de exemplu cu ale acidului acetilsalicilic.

Atenţionări speciale:

După utilizare se recomandă spălarea mânilor. În caz de contact accidental cu ochii, spălați această regiune cu apă din abundență.

Doze şi mod de administrare:

Adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 7 ani. Se aplică de 2 – 3 ori pe zi, o cantitate de soluție cutanată, suficientă pentru a acoperi într-un strat subțire zona afectată și se masează ușor până la pătrunderea completă a soluției în piele.

Reacţii adverse:

Ca toate medicamentele, Salmet - T poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Apariţia unor reacţii alergice cutanate (erupţii pe piele sub formă de butoane, mâncărime, etc) impun oprirea tratamentului; a nu se considera reacţie alergică roşeaţa locală determinată de acţiunea medicamentului.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstrare:

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Formă de prezentare:

flacon din PVC de culoare bruna de 100 ml