ULEI - esential de Eucalipt Citronat 10ml

Imaginile au caracter informativ, ele pot să difere din cauza schimbării de către producători a ambalajelor.
Produs momentan indisponibil
Preţ: 11.76 10.58 RON
Preţul conţine TVA
Stocul se va reface în curând!

Caracteristici:

Eucaliptul citronat reprezintă una din sutele de specii de eucalipt. Are frunzele mari și lucioase sub formă de lance care emană un miros puternic atunci când sunt zdrobite. Denumirea eucaliptului citronat se datorează mirosului proaspăt ușor citric pe care-l degajă.

Uleiul esențial de eucalipt citronat are nenumărate proprietăți binefăcătoare, este folosit atât în scopuri terapeutice cât și pentru parfumare. Are proprietăți antiinflamatoare, antiinfecțioase, antalgice și antispasmodice, este util în nenumărate afecțiuni ale căilor respiratorii, ale pielii, sistemului muscular și osteoarticular

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă din frunze

Proprietăți organoleptice: lichid clar gălbui, vâscozitate redusă

Descriere olfactivă: miros puternic cu note citrate, aromatic, proaspăt

Compoziţie:

Ingrediente (INCI): eucalyptus citriodora oil

Indicaţii:

- reumatism, artrită reumatoidă, artrită inflamatorie
- dureri musculare și articulare, picior de atlet, tendinite, întinderi
- afecțiuni ale căilor respiratorii
- eczeme, iritații și alergii cutanate, micoze
- mâncărimi, înțepături de insecte
- infecții respiratorii și virale
- zona zoster, dureri nevralgice
- alungarea insectelor, în special a țânțarilor
- parfumarea lenjeriilor, rufelor

Precauţii:

- a se evita contactul cu ochii
- contraindicat în sarcină
- a nu se lăsa la îndemâna copiilor
- recomandat pentru uz extern;
- uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut

Atenţionări speciale:

- ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
- a se evita contactul cu ochii
- este un ulei ce conține în mod natural molecule fotosensibilizante, nu este recomandat în cosmetice aplicate pe pielea ce se expune la razele solare, în afara celor care se clătesc de pe piele
- a nu se lăsa la îndemâna copiilor
- contraindicat în sarcină
- recomandat pentru uz extern;
- uz intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut

*

Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.