Ulei - esential pur Scortisoara (cinnamomum zeylanicum leaf) 10ml

Cantitate:
Preţ: 14.50 RON
Preţul conţine TVA
Livrare în 24 ore!

Caracteristici:

Scorţişoara este o mirodenie foarte apreciată de mii de ani și a reprezentat o marfă comercială importantă în Orient. Este folosită preponderent în arta culinară dar a fost utilizată mai demult în poţiuni de dragoste, pentru masaje şi intern ca antifungic, analgezic, antiviral şi vermifug.
Ulei esențial se distilează atât din scoarță cât și din frunze, acesta este obținut din frunze. Mirosul esenței este unul pregnant și persistent, acțiunea sa este în principal antibacteriană, antifungică și antiparazitară iar din punct de vedere energetic și fizic este încălzitor, stimulator.

Proprietăţile uleiului de scorțișoara

- antiviral, antifungic, antiparazitar
- antibacterian cu spectru larg
- insecticid, acaricid
- tonifiant, încălzitor, favorizează circulația sanguină și limfatică
- digestiv, tonic uterin
- stimulator, tonic sexual, afrodisiac
- stimulator fizic și psihic

Indicaţii:

- micoze, verugi, infecții cutanate
- infecții bucale și respiratorii, igienă dentară
- oboseală, somnolență, digestie lentă, stări de astenie și depresive
- impotență, libidou scăzut
- circulație sanguină deficitară, încălzirea membrelor și a musculaturii
- igiena și întreținerea casei
- prepararea parfumurilor, parfumarea săpunurilor

Mod de utilizare:

- este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
- dozaj indicativ 0,1 - 2%; fiind un ulei esențial puternic, se folosește în concentrație mică atunci când se aplică pe o suprafață mai mare de piele
- diluat în ulei vegetal, împreună cu alte esențe, sub formă de masaj
- o picătură pe un bețișor cu vată, aplicat pe verugi (negi), o dată sau de două ori pe zi, evitând contactul cu pielea sănătoasă
- ca ingredient în creme, balsamuri și unguente
- ca ingredient în pastă de dinți
- ca aromatizant și parfumant în balsamuri de buze
- ca esență parfumantă pentru săpunuri M&P și CP, sare de baie
- ca ingredient în soluții contra insectelor; în soluții de curățare a tapițeriei și covoarelor ca anti-acarian
- alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide
- difuzare aeriană în candele sau vaporizatoare;